سبدهای صادراتی محصولات دانش بنیان

knowledge based products portfolio cistc

فعالیت بیش از ۷۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان در اکوسیستم فناوری و نوآوری ایران سبب عرضه بیش از ۱۸ هزار محصول فناورانه در حوزه فناوریهای مختلف از جمله مواد شیمیایی، الکترونیک، تجهیزات پیشرفته صنعتی، فناوری اطلاعات، دارو، غذایی و خدمات نرم شده است. این محصولات که دارای کاربرد در حوزه‌های صنعتی و تجاری مختلف هستند، در فرآیند ارزیابی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری حائز شروط لازم شامل ۱- تولید، حداقل در سطح آزمایشگاهی؛ ۲- سطح فناوری بالای محصول؛ ۳- تسلط شرکت بر دانش فنی شده‌اند.

با این وجود فعالیت شرکت‌ها در عرصه بین‌المللی و عرضه محصولات به بازار جهانی نیازمند سطح آمادگی بالاتری چه در سطح محصول و چه توانمندی‌های مربوط به شرکت می‌باشد و لازم است با حساسیت بیشتری صورت پذیرد. همچنین تک محصوله بودن بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید تعداد کمی از محصولات مورد نیاز یک صنعت خاص توسط یک شرکت، ورود مستقل شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار جهانی را چالش جدی مواجه نموده است.

با این نگاه، طرح تدوین توانمندی‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان توسط سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی (مرکز تعاملات سابق) با عنوان «سبدهای صادراتی محصولات دانش‌بنیان» در حال پیاده‌سازی می‌باشد.

در این مجموعه سبدها تلاش گردیده تفکیکی صنعتی که بیانگر حوزه کاربرد محصولات است، مورد استفاده قرار گیرد. این تفکیک مبتنی بر حوزه‌های کاربرد مرسوم و شناخته شده تجاری و همچنین پتانسیل‌های عرضه شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و شامل 19 صنعت مختلف است که در قالب 19 کتابچه عرضه خواهد شد. هر سبد (که در اینجا ۵ سبد دارو، تجهیزات پزشکی، کشاورزی، مواد غذایی، نفت و گاز و پتروشیمی ارائه گردیده و سایر سبدها در حال نهایی‌سازی است.) به معرفی شرکت‌ها و محصولات دانش‌بنیان مرتبط که دارای پتانسیل صادرات هستند، می‌پردازد و این امر مبتنی بر چینش دو لایه که در ارتباط با بازارهای جهانی می‌تواند بسیار کاربردی باشد، صورت گرفته است.

با توجه به اینکه شبکه‌سازی گسترده حول هر یک  از این سبدها در دستور کار سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی قرار دارد، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند تقاضای خود به منظور حضور در هر یک از سبدها را به صورت مکتوب برای سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی ارسال نمایند. همچنین بازرگانان و شرکت‌های مدیریت صادرات می‌توانند تقاضای خود به منظور فعالیت حول هر سبد را به این سازمان ارسال نمایند.

لازم به ذکر است با توجه به روند تدریجی در تکمیل و آماده‌سازی سبدهای صادراتی، این لیست هر چند وقت یکبار بروز می‌گردد و اطلاع‌رسانی‌های مربوطه از طریق سایت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی صورت خواهد گرفت.

فایل سبدهای صادراتی محصولات دانش‌بنیان:

برای مشاهده و دانلود فایل‌ها، بر روی جلد و یا عنوان هر فایل کلیک کنید.

‌‌ ‌
‌‌ ‌
‌‌ ‌
‌‌ ‌
‌‌ ‌
‌‌ ‌
‌‌ ‌
‌‌ ‌
‌‌ ‌
‌‌ ‌