بومیسازی قفس پرورش آبزیان با فناوری نانو به همت متخصصان ایرانی
قفس پرورش آبزیان با استفاده از پلیمرهای نانویی به همت متخصصان ایرانی بومیسازی شد، محصولی که با تولید آن مانع از خروج 70 میلیارد تومان ارز از کشور در سال گذشته شده است.
این قفسهای پرورش ماهی چند سالی است که امکان پرورش آبزیان در محیط طبیعی دریا و دریاچهها را فراهم کرده است، محیطهایی که برخلاف مزارع با برخی از چالشهای طبیعی روبهرو است. چالشهایی که امروز با بهرهگیری از فناوری نانو و تولید اسکلتها و تجهیزات با مواد نانویی، مرتفع شده و محصولی مستحکم را پدید آورده است.
استفاده از پلیمرهای پیشرفته نانویی در صنعت و در یک شرکت دانشبنیان از خروج ارز از کشور در سال گذشته جلوگیری کرده و از دل تحریم فرصت ایجاد کرده است. قفسهای پرورش ماهی ساخته شده با پلیمرهای نانویی برای نخستین بار در ایران با یکچهارم نمونههای خارجی بومی شده است. با بومیسازی این مواد پلیمری امروز برای ما این مزیت به وجود آمده است که صادرات و به تبع آن ارزآوری برای کشور رقم بخورد.
“حمید اسدی” مدیر توسعه محصولات مهندسی نانوپلیمری گفت: قفسهای نانوی عمق را نسبت به قفسهای دیگر بیشتر کرده است و علاوه بر اینکه باید بارهای مختلف و شرایط پرتلاطم دریا، نور خورشید و محیط خورنده را تحمل کند همچنین باید به اندازه کافی سبک باشد.
“حمید رستگار” مدیر توسعه کسب و کار ستاد نانو گفت: آلمان، ایالات متحده آمریکا و فرانسه جزو کشورهایی هستند که در این حوزه پیشرو هستند و همچنین برخی از محصولات در کره جنوبی تولید شده یا تولید میشود. شرکتهای دانشبنیان با توجه به شرایط سخت تحریم موفق شدند که بخش عمدهای از این محصولات را بومیسازی کنند.