گزارش افتتاح دستگاه خوددریافت و آغاز بخش اول طرح پایلوت ودیعه‌گذاری بر بطری‌های پلیمری و فلزی

این طرح با حمایت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در قالب برنامه کانکت از اسفند 1402 تا اسفند 1403 اجرا می‌شود. دکتر مهدی داراب به عنوان مسؤول طرح و دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان پایگاه میزبان طرح انتخاب شدند.

 

افتتاح فنی دستگاه خوددریافت و آغاز بخش اول طرح پایلوت ودیعه‌گذاری بر بطری‌های پلیمری و فلزی در آیینی در روز پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳ در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد. در این آیین افتتاح اعضای فعال در طرح و مسئولان تیم‌ها به همراه مهمانانی از صنعت و دانشگاه حضور داشتند. افتتاح دستگاه خوددریافت پیروی برگزاری جلسات حضوری و آنلاین اطلاع‌رسانی و معرفی دستگاه و طرح بازیافت سیستماتیک بطری‌ها در سطح دانشگاه در هفته های گذشته صورت گرفته است.

تست عملیاتی دستگاه و دریافت بطری ها با برچسب “جایزه” در این برنامه انجام شد و حاضرین به بررسی دریافت و فشرده سازی بطری‌های پلیمری و فلزی و تحویل رسید حاوی اطلاعات برای تسویه از دستگاه پرداختند.

برنامه با تبادل فکر و گفتگو در موضوع بازیافت سیستماتیک بطری ها و پذیرایی به پایان رسید. در حال حاضر پایلوت عملیاتی است و وارد اجرا شده و مراحل تعریف شده بازیافت داوطلبانه، بازیافت بر مبنای جایزه و بر مبنای ودیعه به ترتیب در دانشگاه اجرا خواهد شد.

درباره طرح پایلوت ودیعه گذاری بر بطری های پلیمری و فلزی:

این طرح با حمایت مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در قالب برنامه کانکت از اسفند 1402 تا اسفند 1403 اجرا می‌شود. دکتر مهدی داراب به عنوان مسؤول طرح و دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان پایگاه میزبان طرح انتخاب شدند.

هدف از این طرح جمع‌آوری بطری های یکبار مصرف فلزی و پلاستیکی در سطح دانشگاه با استفاده از مکانیزهای مالی ودیعه‌گذاری است که در سال های گذشته در کشور خودمان و کشورهای پیشرو در اقتصاد چرخشی تجربه شده است.

تیم فعال پروژه در سطح دانشگاه علم و صنعت (تیم پردیس) عبارتند از علی کبیری زاده (مسؤول تیم)، امیر محمد قربانی، سروش هاشمی، علی احسانی زاده، امیر کرمی فریبا، احسان پورشکور، مهشاد فهیمی راد و نرگس درگومه هستند. تیم فعال پروژه در دانشگاه تهران (تیم میدانی) با مسؤولیت آقای دکتر احسان هوشفر و تیم مربوط به سخت‌افزار (تیم خوددریافت) با مسؤولیت آقای دکتر سامان اصفهانی مشغول فعالیت می‌باشند.

این طرح پایلوت، اولین طرح بازیافت سیستماتیک بطری یکبار در ایران بر مبنای ودیعه خواهد بود که در صورت موفقیت می‎تواند به الگویی برای توسعه این ایده تجربه شده‎ی جهانی در کشور تبدیل شود.

تصاویری از همایش معرفی و اطلاع‌رسانی پیرامون طرح ودیعه‌گذاری:

صضثثضصثضثصضث

تصاویر مراسم افتتاحیه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا