معاون علمی رییس جمهور در بازدید از پارک علم و فناوری خراسان رضوی: باید صادرات محصولات دانشبنیان بسیار بیشتر از این ارقام افزایش یابد
ایسنا/خراسان رضوی معاون علمی و فناوری ریاستجمهور از پارک علم و فناوری خراسان رضوی بازدید کرد. دکنر افشین در خلال بازدید خود از این پارک گفت: باید صادرات محصولات دانشبنیان بسیار بیشتر از این ارقام افزایش یابد و بر اساس موقعیت جغرافیایی، استان خراسان رضوی میتواند دروازه صادرات به همسایگان شرقی باشد.
دکتر حسین افشین، معاون علمی و فناوری ریاستجمهور امروز ۱۲ آبان، از پارک علم و فناوری خراسان و شرکتهای فناور و دانشبنیان مستقر در پارک بازدید کرد.
طی این بازدید از پنج محصول دانش بنیان رونمایی و عملیات عمرانی برج فناور و نمایشگاه محصولات فناور آغاز خواهد شد.
برج فناوری هوش مصنوعی در ۱۰ طبقه با زیربنای هر طبقه ۲۰۰۰ متر مربع قرار است در ۳۰ ماه به بهرهبرداری برسد. طبقه اول این ساختمان بهصورت نمایشگاه دائمی برای ارائه محصولات دانش بنیان به بهرهبرداری خواهد رسید و طبقات دیگر آن شامل ۸۰ واحد اداری در متراژهای مختلف است که در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار خواهد گرفت.
افشین با اشاره به موضوع هوش مصنوعی و تاکید دولت بر نیاز به تهیه زیرساختهای مناسب برای توسعه و استفاده از هوش مصنوعی اظهار کرد: هوش مصنوعی، موضوعی مهم است و رویکرد دولت چهاردهم در این حوزه تصدیگری نیست بلکه تسهیلگری است و دولت از فعالیتهای بخش خصوصی حمایت میکند. البته در این حوزه مشکلاتی وجود دارد که یکی از آنها بخش زیرساخت است که هزینه زیادی در بر دارد و بهطور معمول دولتها با کمک بخش خصوصی در این حوزه سرمایهگذاری میکنند.
وی افزود: دولت در زمینه سرمایهگذاری در بخش زیرساخت سرویس جامع به کل کشور و تمرکز مالی ارائه خواهد داد و جی پی یو (واحد پردازش گرافیکی) در کل کشور غیرمتمرکز و بهصورت شبکه خواهد بود یعنی همه میتوانند از آن استفاده کنند و برای شروع آن سرمایه نزدیک به ۷میلیارد دلار نیاز داریم که رقم بزرگی است بنابراین بخش خصوصی نمیتواند آن را انجام دهد و باید دولت به آن ورود کند.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهور با اشاره به فعالیت بیش از ۶۰۰ شرکت دانش بنیان در خراسان رضوی گفت: بر اساس برنامه هفتم و ظرفیتهای استان مقرر شده است تا تعداد شرکتهای دانشبنیان به ۲۰۰۰ شرکت افزایش یابد، اما با وجود ضرورت افزایش تعداد، محور فعالیت فناورانه در خراسان باید به همین سبک حفظ شود.
وی اظهار کرد: در سال آینده بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان کشور درنظر گرفته شده است و از ابتدای سال ۱۴۰۳ نیز درآمد شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده که ۱۴ همت مربوط به ارائه خدمات و بقیه آن فروش محصولات بوده است و باید صادرات محصولات دانشبنیان بسیار بیشتر از این ارقام افزایش یابد و بر اساس موقعیت جغرافیایی، استان خراسان رضوی میتواند دروازه صادرات به همسایگان شرقی باشد.
در این بازید از برخی محصولات دانش بنیان نیز رونمایی شد که شامل طراحی جدید شرکت اکسیرکاوان، تحلیلگر هوش مصنوعی، در شناسایی مشتریان بالقوه، طرح شرکت بهپویان در بحث مدیریت سیستم آب شهری و چند محصول دانش بنیان دیگر بود.