نشست آشنایی دانشآموختگان و کارآفرینان سوری با اکوسیستم نوآوری ایران
دبیرخانه اجراییسازی سند جامع روابط علمی بینالمللی جمهوری اسلامی ایران مستقر در مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری در راستای اجراییسازی اقدامات 8 و 9 این سند از سه ماه گذشته با مشارکت شبکه تکنولوژی و تجارت اقدام به اجرائی نمودن طرحی با عنوان “حمایت از توانمندسازی دانشجویان و دانشآموختگان سوریهای” کرده است.
درهمین راستا در تاریخ 27 آذر 1400 نشستی صمیمی با حضور دانشآموختگان و کارآفرینان سوریهای به منظور آشنایی ایشان با زیستبوم نوآوری ایران انجام شد. در این نشست که با حضور دکتر ستاری و چند تن از مدیران ارشد معاونت علمی و فناوری برگزار شد دانشآموختگان و کارآفرینان خارجی ضمن بیان دغدغهها و مشکلات خود، با وظایف بخشهای گوناگون معاونت علمی و فناوری و نیز انواع حمایتهای ارائه شده به شرکتهای دانشبنیان آشنا شدند.
در ابتدای اين نشست مهندس قلعهنوی، رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری ضمن معرفی هریک از دفاتر این مجموعه گفت: این مرکز از 4 بخش تشکیل شده که دبیرخانه اجرایی سازی سند جامع روابط علمی بینالمللی سعی دارد تا نسبت به توسعه دیپلماسی علم و فناوری در عرصه بینالمللی اقدام نماید. لذا برگزاری رویدادهایی از این دست موجب شبکهسازی بهتر فعالان و بازیگران زیست بوم فناوری و نیز توسعه دیپلماسی علم خواهد شد. وی همچنین با برشمردن نقش کارگزاران صادراتی، نسبت به اهمیت و حمایت این کارگزاران در بقای شرکتها در بازار صادراتی و تضمین حضور پایدار آنها تاکید کرد.
به گفته مهندس قلعهنوی، واسطههای صادراتی یاریگر فعالان این عرصه در بازار بینالمللی هستند و دانشآموختگان سوری میتوانند با شناختی که از ظرفیتهای فناورانه ایران پیدا میکنند نسبت به ارائه راهحلهای فناورانه خود در بازار سوریه در جهت حل و برآورده نمودن نیازهای عمومی ایفای نقش نمایند.
در ادامه این رویداد دکتر اسدی فرد، سرپرست مرکز شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ضمن تشریح وظایف مرکز تحت مدیریت خود گفت: تحول فرهنگی در خصوص تاسیس و توسعه کسب و کار و نیز تولید ثروت از طریق کارآفرینی و ایجاد شرکتهای دانشبنیان را در چندساله اخیر مثبت ارزیابی کرد که در 10 سال اخیر با حمایت معاونت علمی و فناوری صورت پذیرفته است.
دکتر اسدیفرد در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به فرآیند دانشبنیان شدن شرکتهای متقاضی به برخی از حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مانند معاف از مالیات بودن شرکتهای دانشبنیان، گذراندن دوران سربازی برای افراد کلیدی شرکتهای دانشبنیان و اعطای تسهیلات به ایشان اشاره نمود.
در پایان جلسه دکتر سورنا ستاری پس از شنیدن دغدغههای میهمانان گفت: مهاجرپذیری در ایران یک مفهوم جدید و نوین است به همین دلیل برخی قوانین کشورمان چندان همخوانی با حضور مهاجران ندارد؛ اما معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی سعی دارد برای این افراد اقامتهای 3 تا 5 ساله تعریف کند که همین اقامتها بسیاری از مشکلات شما را برای بهرهمندی از امکانات رفاهی و اجتماعی کاهش میدهد.
ستاری افزود: کشور سوریه نیازمند تعریف و پیادهسازی زیست بومی مبتنی بر فرهنگ و آداب و سنن بومی خود است. این کار هم باید توسط جوانان و تحصیل کردگان این کشور اتفاق بیفتد. البته استارتاپ ها و شرکت های دانشبنیان ایرانی نیز در این مسیر میتوانند به آنها کمک کنند و ایدههای خود را برای بومیسازی در اختیار جوانان سوری قرار دهند.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با اشاره به اینکه تعاملات دانشگاهی و دانشجویی ربطی به روابط میان کشورها و دولتها ندارد، تصریح کرد: این روابط در صورت بروز مشکلات سیاسی میان کشورها نیز برقرار و پابرجا خواهد بود. به همین دلیل ما خواهان تداوم شکلگیری شبکهای فرادولتی میان بخش خصوصی دو کشور هستیم.
این دیدار که با حمایت دبیرخانه اجراییسازی سند جامع روابط علمی و بینالمللی و شبکه تکنولوژی و تجارت برگزار گردید، نخستین نشست در خصوص شبکهسازی و آشنایی دانشآموختگان و کارآفرینان سوری با ظرفیتهای زیستبوم نوآوری ایران بود.