رقابت برای کسب جایزه علمی کنز؛ ایده‌های برتر جایزه تجاری‌سازی می‌شوند

رئیس دومین رقابت علمی کنز گفت: جمعه ۲۳ اردیبهشت، مراسم اختتامیه و اهدای جوایز به منتخبان دومین رقابت علمی کنز در پارک علم و فناوری پردیس برگزار می‌شود.

سعید سهراب‌پور در نشست خبری دومین دوره رقابت علمی کنز در بنیاد مصطفی (ص) با بیان اینکه این رقابت ویژه اساتید، دانشجویان و پژوهشگران و مخترعان جوان کمتر از ۴۵ سال جهان اسلام است، افزود: درون مایه اصلی رقابت علمی کنز جستجوی بهترین راهکارهای علمی و فناوری به منظور حل مسائلی است که جهان اسلام در آن با مشکل روبرو است و می‌توان از طریق تبادل ایده میان نخبگان جوان جهان اسلام که دارای انگیزه و توانایی کافی هستند، گامی در جهت رفع این مشکلات برداشت.

وی رقابت کنز را یکی از برنامه‌های جانبی جایزه مصطفی (ص) توصیف کرد و ادامه داد: امسال دومین دوره این رقابت در دو بخش “آزاد” و “چالش” در ۶ حوزه “معدن و صنایع معدنی”، “اقتصاد بانکداری و تامین مالی”، “آب و محیط زیست”، “سلامت و فناوری پزشکی”، “فناوری اطلاعات و ارتباطات” و “حمل و نقل” برگزار شده است.

سهراب‌پور خاطر نشان کرد: در این دوره ۶۵۸ اثر از ۲۵ کشور ارائه و داوری شدند و در نهایت ۲۰ اثر از کشورهای “ایران” ،”مالزی” و “بنگلادش” برای ورود به مرحله نهایی برگزیده شدند و در روز اختتامیه این رویداد، از این تعداد آثار برگزیده، تعداد ۶ اثر، موفق به دریافت جایزه رقابت علمی کنز خواهند شد.

رییس دومین دوره رقابت علمی کنز، زمان برگزاری اختتامیه این رقابت را در رویداد فناوری و نوآوری اینوتکس عنوان کرد و ادامه داد: در این دوره بخش‌های “حمل و نقل”، “معدن و فناوری‌های معدنی” به مسابقات اضافه شد و همچنین ارائه چالش‌های مؤسسات و شرکت‌ها به صورت پاویون برای نخستین بار در این دوره از رقابت‌ها اجرایی شده است.

وی خاطر نشان کرد: در بخش چالش‌ها، ۱۳ پاویون ایرانی و غیرایرانی ایجاد و در آنها ۶۳ چالش ارائه شد.

دومین دوره رقابت علمی کنز توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برگزار شده و محورهای این رقابت شامل “اقتصاد، بانکداری و تامین مالی”، “انرژی، آب و محیط زیست”، “فناوری اطلاعات و ارتباطات”، “سلامت و فناوری‌های پزشکی” و “حمل و نقل” تعیین شده است.

جوایز برگزیدگان این رویداد شامل لوح تقدیر و مدال رقابت علمی کنز، پنج نشان طلای ۳۰ گرمی، کمک‌هزینه ۲۰۰۰ دلاری فرصت مطالعاتی و امتیاز ویژه بهره‌برداری از بسترهای شبکه‌سازی بنیاد مصطفی (ص) شامل STEP و EISA است.

مدیر اجرایی بنیاد مصطفی(ص) از ارائه ۶۳ چالش مطرح در دنیای اسلام در دومین دوره رقابت علمی کنز خبر داد و گفت: این چالش‌ها می‌تواند از سوی نخبگان برطرف شود، ما برای تحقق این امر توافقاتی با صنایع برای تجاری‌سازی ایده‌های برتر داشته‌ایم.

علی عمرانی، بنیاد مصطفی (ص) را نهاد متولی برگزاری جایزه مصطفی (ص) دانست که به صورت دو سالانه برگزار می‌شود و افزود: فراخوان دوره پنجم منتشر شده و در حال حاضر در فرایند جذب آثار قرار داریم. پنجمین دوره جایزه مصطفی در مهر ماه سال ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.

وی اظهار کرد: در این میان بنیاد مصطفی(ص) رویدادهایی را در قالب ظرفیت‌سازی برگزار می‌کند که مسابقات علمی کنز یکی از آنها به شمار می‌رود؛ چرا که “کنز” رویداد ترویجی است که در آن نخبگان جهان اسلام برای حل مشکلات جهان اسلام تلاش می‌کنند.

عمرانی با بیان اینکه در دوره اول رقابت‌های علمی کنز ۵۹۰ اثر از ۱۵ کشور خارجی ارائه شد که ۳۶ اثر از دانشمندان خارجی بوده است، خاطر نشان کرد: این روند در دوره دوم رشد داشت، ضمن آنکه در دوره اول چهار محور برای آثار در نظر گرفته و در دور دوم، دو محور جدید به آن اضافه شد. محورها در دور اول “فناوری اطلاعات و ارتباطات”، “اقتصاد بانکداری و تامین مالی”، “سلامت و فناوری پزشکی”، “آب، محیط زیست و انرژی” بوده و در دور دوم دو محور “حمل و نقل” و “معدن و صنایع معدنی” نیز به محورهای این رقابت اضافه شد.

مدیر اجرایی بنیاد مصطفی(ص) با اشاره به جوایز اهدایی به برترین‌های رقابت کنز، توضیح داد: جوایز برگزیدگان شامل “مدال کنز”، “نشان طلای ۳۰ گرمی”، “فرصت مطالعاتی ۲ هزار دلاری” و استفاده از ارتباطات شبکه مصطفی است. همچنین پارک فناوری پردیس تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان به برگزیدگانی که با شرکت‌های پردیس همکاری کنند، ارائه می‌دهد.

عمرانی از ایجاد توافق‌هایی برای تجاری‌سازی محصولات برگزیدگان این رقابت خبر داد و ادامه داد: در بخش رقابت آزاد کنز، چشم‌انداز اصلی، مسائلی است که دارای متولی واقعی در صنایع هستند. این متولی‌ها آمادگی دارند تا از ابتدا تا تبدیل ایده به خدمت و محصول از صاحبان ایده حمایت کنند.

وی چالش‌های ارائه شده از پاویون‌ها را بخش جدیدی از این رویداد نام برد که به دومین دوره این رقابت اضافه شده است و یادآور شد: در این بخش ۶۳ چالش از ۱۳ پاویون محلی و بین‌المللی ارائه شد که از این تعداد ۲۱ مورد محلی و ۴۲ مورد بین‌المللی است.

به گفته این مقام مسؤول، پاویون‌های رقابت کنز در مراکزی چون “دانشگاه سلطان قابوس” عمان، “پارک علم و فناوری پاکستان”، “فدراسیون بین‌المللی علم”، “گروه صنعتی و معدنی زرین”، “کمیته همکاری‌های بین المللی علم و فناوری سازمان‌ همکاری‌های اسلامی”، “شبکه جهانی آموزش و پژوهش یوسرن”، “کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو”، “مرکز ای سی سی بی اس” دانشگاه کراچی پاکستان، “پژوهشکده سیاستگذاری شریف”، “دانشگاه کامستس” پاکستان، “شبکه پارک‌های علم و فناوری جهان اسلام”، “دانشگاه پنجاب مرکزی” و “پارک علم و فناوری سمنان” برپا شده است.

وی با اشاره به این‌که همراهی صنایع بسیار مهم است، با بیان اینکه بر این اساس در دور سوم از صنایع مختلف دعوت شد تا چالش‌های بیشتری را مطرح کنند، اظهار کرد: در این دوره ۶۵۸ اثر دریافت شده که  ۵۰۸ اثر داخلی و ۱۵۰ اثر خارجی است. از ۲۰ اثر نهایی ۲ اثر از مالزی، ۱۷ اثر از ایران و یک اثر از بنگلادش است. از این ۲۰ اثر ۹ اثر متعلق به اعضای هیئت علمی، ۷ اثر از  فعالان حوزه صنعتی و  ۴ اثر از پژوهشگران جوان است.

عمرانی اضافه کرد: همچنین از ۶۵۸ اثر دریافت شده، تعداد ۳۰۸ اثر در پاسخ به چالش‌های مطرح‌شده بود و ۳۵۰ مورد نیز برای رقابت  آزاد است. علاوه بر آن از میان آثار ارسالی ۲۳۳ اثر در حوزه سلامت و فناوری پزشکی، ۲۲۹ اثر در حوزه آب، محیط زیست و انرژی، ۳۱ اثر در حوزه معدن و صنایع معدنی، ۴۷ اثر در حوزه اقتصاد، بانکداری و تامین مالی، ۷۷ اثر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ۴۱ اثر نیز در حوزه حمل و نقل بوده است.

مدیر اجرایی بنیاد مصطفی(ص) ادامه داد: از ۲۵ کشوری که به دومین دوره کنز اثر ارسال کرده‌اند می‌توان به ایران، بنگلادش، اندونزی، قرقیزستان، مصر، هند، عراق، اردن، قزاقستان، کنیا، مالی، نیجریه، عمان، فلسطین، روسیه، سریلانکا، سوریه، تونس، ترکیه، ترکمنستان، ازبکستان، ویتنام و یمن اشاره کرد.

عمرانی ادامه داد: فرایند جذب آثار دومین دوره از رقابت کنز  ۱۵ تیر ۱۴۰۰ شروع شد و ۲۹ مهر به پایان رسید. آثار در بهمن داوری شد و برگزیدگان این دوره ۲۳ اردیبهشت همزمان با نمایشگاه اینوتکس در پارک فناوری پردیس معرفی می‌شوند.

به گفته وی، برای تقویت ابعاد ترویجی این رویداد، اختتامیه آن به صورت زنده از شبکه آموزش پخش می‌شود.

عمرانی خاطر نشان کرد: بنیاد با هدف عمومی کردن علم به صورت گسترده پاویون رقابت کنز را در نمایشگاه برگزار می‌کند و آثار نخبگان و پژوهشگران در این پاویون به نمایش گذاشته می‌شود. همچنین کافه‌های علم نیز برگزار می‌شود و منتخبان دستاوردهای خود را به بازدیدکنندگان ارائه می‌کنند. همچنین هیئت ۶ نفره از پاکستان به ریاست وزیر بهداشت و رفاه ایالت سند پاکستان در اختتامیه کنز حضور دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا