تحقیقات بازار بین المللی (International Market Research)

شرکت هایی که تمایل به تجارت جهانی (بین المللی) دارند برای درک و شناخت کافی از بازار هدف خود، قبل از ورود، آن را مورد بررسی قرار می‌دهند.

 

تحقیقات بازار فرآیند ارزیابی، میزان ثبات یک محصول و یا خدماتی جدید در بازار است؛ به عبارتی می توان گفت تحقیقات بازار مقدار انتظارات و واکنش مردم به محصولات و خدمات جدید را آشکار می سازد. دلیل انجام تحقیقات بازاربرای شرکت ها، جلوگیری از اجرای پروژه هایی است که منجر به شکست می شوند. تحقیقات بازارمی تواند گاهی توسط عوامل داخلی شرکت و یا شرکت های متخصص در این امر انجام شود.
یکی از پارامترهای بسیار مهم در مطالعه بازار، تحقیقات بازار بین المللی است، شرکت هایی که تمایل به تجارت جهانی (بین المللی) دارند برای درک و شناخت کافی از بازار هدف خود، قبل از ورود، آن را مورد بررسی قرار داده و تصمیمات خود را بر پایه و اساس مطالعات بازار اتخاذ می کنند. در ادامه مطلب به تشریح تحقیقات بازاربین المللی میپردازیم.

“تحقیقات بازار مقدار انتظارات و واکنش مردم به محصولات و خدمات جدید را آشکار می سازد. دلیل انجام تحقیقات بازاربرای شرکت ها، جلوگیری از اجرای پروژه هایی است که منجر به شکست می شوند.”

نکات اصلی در تحقیقات بازاربین المللی
تحقیقات بازاربین المللی از اهمیت بالایی در زمینه تحقیقات بازار برخوردار است و برای انجام آن و دست یابی به نتایج کارآمد باید نکاتی را رعایت کرد؛ در این قسمت به بررسی 4 نکته مهم در تحقیقات بازاربین المللی می پردازیم.
1.    رصد بازار
2.    ارزیابی پتانسیل های بازار
3.    ترسیم نتایج
4.    نوآوری در بازاریابی

1.    رصد بازار (Screening the Market)

•    جمع آوری اطلاعات مربوط به صادرات و واردات محصولات در کشورهای مختلف.
•    شناسایی 5 تا 10 بازار بزرگ و آماده رشد برای محصولات و خدمات مورد نظر.
•    بررسی بازار  بین 3 تا 5 سال گذشته. تحلیل میزان رشد بازار در زمان رکود اقتصادی و بعد از بهبود وضعیت اقتصادی.
•    بررسی بازارهای نوپا و کوچک، که به دلیل وجود رقبای کم، فرصت خوبی برای سرمایه گذاری می باشند.

2.    ارزیابی پتانسیل بازار (Estimating potentials)

•    ارزیابی روندهای موثر به روی میزان تقاضای مشتری.
•    محاسبه میزان مصرف و میزان واردات کالاها و خدمات مشابه.
•    بررسی بازار رقابتی داخلی و بین المللی.
•    مطالعه و شناسایی عوامل موثر در بازاریابی. مثل کانال های توزیع، اختلافات فرهنگی و شیوه های تجارت.
•    تحقیقات بازاربین المللی دارای ابعاد مختلفی می باشد. تحقیقات بازارکلاسیک که اکثر مسائل در سطح کشور را در بر می گیرد. نتایج آن بسته به فرهنگ و تاریخ کشورهای مختلف نیز متغیر است. تحقیقات بازاربین المللی تحت تاثیر عوامل جغرافیایی نیز می باشد.

3.    ترسیم نتایج (Drawing Conclusion)
ترسیم نتایج  و مقایسه آنها بین شرکت های رقیب که با توجه به نوع خدمات و محصولات و کانال های توزیع و برندینگ، فروش های مستقیم، سیستم های ارتباطی مانند قیمت گذاری شبکه ای که همگی توسط استاندارهای ملی تعیین میشود موجب درک مشتریان و در نتیجه تولید محصولاتی مطابق با اولویت های آنها می شود.

4.    نوآوری در بازاریابی:
شامل الگوهای جدید کاری، صورت حسابها، ابزارهای بازاریابی متفاوت و نرم افزارهای کاربردی جدید. کیفیت روایط بین خریدار و فروشنده.
توسعه شرکت ها با انجام همکاری های بین المللی در انجام پروژه هایی نظیر:
ارزیابی و انتخاب بازار هدف، به عنوان مثال تحلیل پتانسیل ها، محدودیت ها، کانال های فروش، تقسیم بندی مشتریان .
آماده کردن شرایط برای ورود محصولات جدید به بازار. به عنوان مثال پرداخت به مسائل مورد نظر مشتریان، فراهم کردن لیستی از بازار هدف، تهیه لیست واسطه های فروش، توزیع کنندها، نماینده های فروش، خدمات لجستیک و غیره.
–    تامین تدارکات فروشندگان، مثل شناسایی و ارزیابی و انتخاب تامین کنندگان، شفاف سازی در اموری نظیر حمل و نقل، قوانین گمرکی، روش های پرداخت و غیره.
–    انتقال محصولات، به عنوان مثال مقایسه کشورها، انجام مطالعات امکان سنجی، مطالعات چالشها در زمینه تولید، فروش، تامین مواد، پرسنل و غیره.
–    پیشی گرفتن از رقبا در بازار هدف در زمینه جذب مشتری، مخاطب، نمایه سازی(profiling) و غیره
تمام این مثال ها نشان دهنده درستی و کامل بودن و به روز بودن اطلاعات در زمان تصمیم گیری می باشد.
می توان گفت در موارد خاص نیز اطلاعات خاص جغرافیایی و سیاسی و اقتصادی مختص به کشور مورد نظر نیز اهمیت دارد.

 

“تحقیقات بازاربین المللی برای پیداکردن فرصت های کاری جدید در سایر نقاط جهان می باشد. به طور کلی به سرمایه گذاران مسیر و مکان سرمایه گذاری را نشان می دهد. تحقیقات بازاربین المللی برای فراهم کردن ایده های جدید، مقایسه ها و کنترل اطلاعات برای بازاریاب ها مورد استفاده قرار می گیرد.”

 

عوامل مهم در اجرای تحقیقات بازاربین المللی
برای انجام تصمیمات استراتژیک مهم در زمینه تحقیقات بازاربین المللی می بایستی از اطلاعات بسیار کامل و دقیق استفاده نمود. نکات مهمی نظیر:
کارشناسان  متخصص در امور بین المللی: تولید محصولات صنعتی، روش های مختلف تولید اعم از know how و دسترسی به اطلاعات (اطلاعات مخصوص بازرگانی) و تجربه زیاد در امور تجارت بین المللی و مهارت های زبان های خارجی و غیره هستند.
در راستای جمع آوری اطلاعات در بازارهای رقابتی نکته بسیار مهم تمرکز دقیق به روی موضوع و همچنین سرعت بالا در جمع آوری اطلاعات موثر در بازارهای بین المللی است. جمع آوری اطلاعات می تواند هم به دست کارکنان داخلی شرکت (نیروی فروش، عوامل تحقیقات و توسعه شرکت) انجام شود و هم توسط عوامل حرفه ای خارجی(خارج از شرکت) در زمینه مطالعات بازاریابی بین المللی.
روش های انجام تحقیقات بازاربستگی به نوع بازار هدف دارد. بنابراین با توجه به نیاز خود می توانید از روش های متفاوت تحقیقات بازاربرای درک بازار هدف و مشتریان استفاده کرده و یا از شرکت های متخصص در انجام مطالعات بازار بهره برد.

اهمیت تحقیقات بازاربین المللی
تحقیقات بازاربین المللی برای پیداکردن فرصت های کاری جدید در سایر نقاط جهان می باشد. به طور کلی به سرمایه گذاران مسیر و مکان سرمایه گذاری را نشان می دهد. تحقیقات بازاربین المللی برای فراهم کردن ایده های جدید، مقایسه ها و کنترل اطلاعات برای بازاریاب ها مورد استفاده قرار می گیرد.
کنترل اطلاعات می تواند در زمینه بازاریابی و فروش، واردات و صادرات و حتی در زمینه برنامه های توسعه و یا هدایت کارکنان نیز در زمینه مدیریت باشد.
تحقیقات بازاربین المللی اطلاعات پایه برای تصمیمات استراتژیک را جمع آوری می کند. این اطلاعات باید در زمان نیاز از قبل آماده و به خوبی فیلتر شده باشد.


تهیه شده توسط: گروه تولید محتوا سپینود 
منابع اصلی:
کانادا بیزینس
سایت کارآفرینی enterpreneur

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا