کلاندادهها و ایجاد فرصتهای جدید کسبوکار
به طور متوسط ۱۲ درصد از کسبوکارهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در سال ۲۰۱۷ تجزیه و تحلیل کلاندادهها را انجام داده است که این آمار برای شرکتهای بزرگ به ۳۳ درصد میرسد.
به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، رسانههای اجتماعی منبع اصلی جمعآوری دادهها بوده و هستند و تحلیلگران حوزه کلاندادهها در کشـورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی به شـدت از دادههای دریافت شده از رسانههای اجتماعی استفاده کردهاند.
فناوریهای داده محور مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، انتخاب و شخصیسازی بیشتری را برای مصرفکننده ارائه میدهند. در عین حال، آنها خطرات جدیدی را برای ایمنی، حریم خصوصی و امنیت ایجاد میکنند و ممکن است گروههای محروم را مورد تبعیض قرار دهند.
در سال ۲۰۱۹، بیش از ۸۰ درصد از کشـورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل کلاندادهها را به عنوان بزرگترین چالشهای حفظ حریم خصوصی و محافظت از اطلاعات شخصی گزارش کردهاند. فناوریهای مبتنی بر اینترنت اشیا و بیومتریک در ردههای بعدی قرار دارند.
در این زمینه، دولتها سیاستهای افزایش آگاهی در مورد چارچوبهای حفظ حریم خصوصی و محافظت از دادهها و تقویت اجرای آنها را اجرا میکنند و در عین حال مسئولیتپذیری را برای کنترل کنندگان داده افزایش میدهند.
کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، همچنین به دنبال راهحلهای سیاسی برای پرداختن به مسائل امنیتی دیجیتال و تشویق و حمایت از روشهای خوب و مفید هستند. این تلاشها همزمان با حرکت پیوسته اقتصاد و جوامع اهمیت بیشتری پیدا میکند.
به دلیل اهمیت فراوان این موضوع و ابعاد امنیتی آن، ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در طول سالیان گذشته، اقدامات بسیاری در این حوزه به انجام رسانده است که این اقدامات، متناسب با پیشرفتهای بینالمللی، همواره در مسیر توسعه قرار داشته است.