بوت کمپ سرمایه گذاری «آن سوی مرزها» در i-HiT کنیا برگزار شد
خانه نوآوری و فناوری ایران در کنیا با حمایت مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری از تاریخ 19 فروردین 1401 اقدام به برگزاری بوت کمپ سرمایه گذاری «آن سوی مرزها» کرد تا ظرفیتهای زیستبوم استارت آپی ایران و کنیا معرفی شود و فرصتی برای صادرات محصولات ایران ساخت فراهم گردد.
به گزارش از خانه نوآوری وفناوری ایران در کنیا، بوت کمپ تخصصی سرمایهگذاری (Launch Pad) با شعار آنسوی مرزها؛ فرصتی برای رشد و شکوفایی (start out to scaleup)، در سه مرحله و با حضور مدرسان، منتورها و سرمایهگذاران ایرانی و بینالمللی برگزار شد و تلاش شد تا ضمن آشنایی استارپهای شرکتکننده با آخرین استانداردهای بینالمللی در زمینه سرمایهگذاری، فرصت جذب سرمایه از سرمایهگذاران بینالمللی را برای آنها فراهم کند.
این رویداد با همکاری شتابدهنده هفت و هشت و خانه نوآوری و فناوری ایران در کنیا و با هدف آشنایی با ظرفیتهای متقابل اکوسیستم استارتاپی ایران و آفریقا در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ به صورت آنلاین با زبان انگلیسی برگزار شد.
حوزههای هوشمندسازی صنعتی (Smart Manufacturing)، تجارت الکترونیک (E-Commerce)، لجستیک (Logistics tracking)، فناوریهای مالی (FinTech) و فناوریهای کشاورزی (AgriTech) و همچنین فناوریهای مرتبط با انقلاب صنعتی چهارم، (بلاکچین، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، هوشمندسازی صنعتی و چاپ سهبعدی) به عنوان ظرفیتهای مشترک اکوسیستم استارتاپی ایران و آفریقا در این بوت کمپ پوشش داده شد.
مخاطبین اصلی این بوت کمپ تخصصی سرمایهگذاری، آن دسته از فعالان استارتاپی هستند که محصول خود را بهصورت MVP ارائه دادند و درحال توسعه بازار و جذب سرمایه هستند؛ همچنین با توجه به محتواهایی که در این وبینارها ارائه میشود، دیگر فعالان استارتاپی نیز میتوانند از آموزشهای آن بهره ببرند.
تصاویری از بوت کمپ
از جمله اهداف این بوت کمپ: این کمپ با هدف ایجاد فرصتهای بینالمللی برای اکوسیستم نوآوری کشور و شبکهسازی و تعامل با سایر اکوسیستمهای بینالمللی برگزار شد.
و دستاوردهای این بوت کمپ:
دسترسی به سرمایه گذاران داخلی و خارجی: شرکت کنندگان این فرصت استثنائی را داشتند تا در حضور جمعی از سرمایهگذاران ایرانی و بینالمللی، ایده نهایی خود را ارائه کنند و در صورت برگزیده شدن، برای شروع کسبوکارشان سرمایه جذب کنند.
شبکهسازی اکوسیستم نوآوری ایران و آفریقا: با توجه به برگزاری این رویداد توسط ایران و کنیا (به نمایندگی از آفریقا)، فرصت مناسبی برای شبکهسازی و تعامل مؤثر اکوسیستم ایران و آفریقا ایجاد شد.
آموزش بر اساس استانداردهای بینالمللی: این رویداد با حضور اساتید و منتورهای باسابقه ملی و بینالمللی (اروپایی و آفریقایی) برگزار شد و محتوای آموزشی مطابق با استانداردهای جهانی ارائه شد.
جزئیات رویداد:
این بوت کمپ شامل 3 قسمت اصلی بود؛
وبینار مقدماتی: این بوتکمپ در وبینار اول با موضوع «بررسی ظرفیتها و لزوم حضور استارتاپها در بازارهای جهانی» و «ارائه داستانهای موفقیت از کسبوکارهای بینالمللی موفق و بازیگران هر دو اکوسیستم ایران و کنیا» برگزار شد.
وبینار و بوت کمپ تخصصی: در وبینار دوم، مدرسان بینالمللی به چالشهای موجود در مسیر سرمایهپذیری، آموزش چگونگی تهیه مستندات استاندارد برای ارائه به سرمایهگذار و همچنین نحوه حضور و فروش در بازارهای جهانی پرداختند.
ارائه آزمایشی و دمودی: مرحله سوم، بوتکمپ تخصصی (Pitch Deck) بود. در این مرحله، استارتاپهای منتخب شرکتکننده در این رویداد، زیر نظر منتورهای بینالمللی، به تهیه و تدوین پیچ دک پرداختند و خود را برای ارائه در برابر سرمایهگذاران بینالمللی آماده کردند. در روز نهایی نیز این استارتاپها، کسبوکار خود را به سرمایهگذاران معرفی نموده و تلاش کردند سرمایه مورد نیاز خود برای توسعه و حضور در بازارهای بینالمللی را جذب کنند. همچنین در پایان رویداد برخی شرکتکنندگان جلسات جداگانه با سرمایهگذاران برگزار نمودند.