نقش کارگزاران در توسعه بازارهای دانش‌بنیان‌ها

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه همان طور که رشته‌های بین رشته‌ای اهمیت دارند، مهارت‌های بین رشته‌ای نیز از اهمیت زیادی برخوردارند، گفت: برخی از شرکت‌های دانش بنیان به ساز و کار تجاری سازی و فروش آشنایی ندارند و بیشتر تولیدکننده فناوری هستند و حضور کارگزاران می‌تواند در این زمینه‌ها کمک کننده به شرکت‌های دانش بنیان باشد.

روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز در نشست مدیران و کارگزاران فن بازارهای کشورکه در محل خانه نوآوری و فناوری ایران در نمایشگاه بین المللی برگزار شد، با بیان اینکه معتقدم کارگزاران علم و فناوری در سطح بالاتری از نظر مهارت نسبت به شرکت‌های دانش بنیان قرار دارند، افزود: کسانی که به عنوان کارگزاران مشغول به فعالیت می‌شوند، باید چندین مهارت را داشته باشند؛ چرا که آنها باید علاوه بر زبان فناوری، زبان صنعتگر و تجارت را بدانند تا بتوانند معامله‌ای را بین دانش بنیان‌ها و بازار ایجاد کنند.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: بر این اساس همان طور که رشته‌های بین رشته‌ای اهمیت دارند، مهارت‌های بین رشته‌ای نیز از اهمیت زیادی برخوردارند.

وی با بیان اینکه کارگزاران باید با دانش بنیان‌ها زیست کنند، ادامه داد: کارگزاران از یک سو باید زبان علم و فناوری شرکت‌های دانش بنیان را بدانند و از سوی دیگر باید زبان مذاکره را بدانند؛ از این رو نیاز به مهارت‌های خاصی دارند، لذا معتقدم کار کردن در حوزه دانش بنیان ها آسان نیست.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: تشبیه کار کارگزاران دانش و فناوری به شبکه مویرگ‌های بدن تشبیه درستی نیست، بلکه فعالیت آنها همانند یک سیستم  انتقال قدرت بین تمام بازیگران است؛ چرا که این افراد قدرت را توزیع، تقسیم و مصرف می‌کنند.

به گفته وی کارگزاران همانند رشته‌های بین رشته‌ای از اهمیت بالایی برخوردارند، زیرا گره در تمام شبکه‌ها را می‌توانند با ارتباط درست وصل کنند.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه برای ایجاد شبکه در کشور ضعف داریم، یادآور شد: این در حالی است که دنیای امروز دنیای شبکه و ارتباطات است و به نظر من توجه به کارگزاران بسیار مهم است.

وی تأکید کرد: ما معتقدیم حمایت هول دادنی برای پیشبرد اهداف کفایت نمی‌کند، بلکه حمایت‌ها باید از نوع کشنده باشد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با بیان اینکه متأسفانه عادت داریم از واژگان سوء استفاده‌ کنیم، اظهار کرد: نمونه آن واژه  دلالی است که از آن به عنوان یک شغل نامطلوب یاد می‌کنیم، اما این کلمه با منشأ عربی از دلالت کردن می‌آید. از این رو می‌توان نتیجه گرفت که کارگزاری همان مهاجرت از کلمه دلالی به کارگزاری است.

دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: باید به صورت آگاهانه ارتباطی بین مصرف کننده و بازار در حوزه دانش بنیان‌ها صورت بگیرد و انتظار داریم این اتفاقات به واسطه کارگزاری‌ها باشد.

وی گفت: عموماً و بعضاً شرکت‌های دانش بنیان به ساز و کار تجاری سازی و فروش آشنایی ندارند و بیشتر تولیدکننده فناوری هستند. آنها معمولاً محصولات قابل عرضه به بازار ندارند و حضور کارگزاران می‌تواند در این زمینه‌ها کمک کننده به شرکت‌های دانش بنیان باشد. در واقع کارگزاران نقش میانجی گری بین دانش بنیان‌ها و بازار را دارند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با بیان اینکه در کارگزاری چهار ستون اصلی وجود دارد تا یک کسب و کار راه اندازی شود، گفت: ستون‌های کارگزاری شامل مشتری، تولیدکننده، دیتا و قانون می‌شود.

دهقانی فیروزآبادی بیان کرد: کارگزاران بستر جاری شدن حکمرانی هستند و لازم است این شغل جدید در حوزه علم و فناوری توسعه یابد. ما به دنبال علمی هستیم که تمام مجوزها از یک خروجی مشخص باشند و معاونت، صندوق نوآوری و پارک‌های علم و فناوری به صورت متمرکز فعالیت کنند.

وی ادامه داد: اکوسیستم قدرت و انرژی با کابل کشی و ایجاد نیروگاه ها و کارخانه مصرفی رخ نمی دهد، بلکه همه اجزای این شبکه باید کامل شود و در این میان شبکه ارتباطات مهم است، چون با تقویت آنها شرکت‌های دانش بنیان تقویت خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا